mgr Ewelina Gleń  – dietetyk kliniczny, dietetyk dziecięcy, psychodietetyk

mgr Ewelina Gleń – dietetyk kliniczny, dietetyk dziecięcy, psychodietetyk

Jestem dyplomowanym dietetykiem, absolwentką Uniwersytetu Medycznego w Katowicach
oraz Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Ukończyłam również studia podyplomowe z Psychodietetyki w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej w Warszawie. Posiadam uprawnienia pedagogiczne.

Mam tytuł specjalisty przyjaznego insulinoopornym z certyfikatem SOIT- School Of Insulinresistance Therapy. Uzyskałam również tytuł specjalisty przyjaznemu dzieciom.

Jestem biegłym sądowym z zakresu dietetyki i psychodietetyki.

Doświadczenie zawodowe zdobywałam między innymi w poradniach dietetycznych,
diabetologicznych i Warszawskim Szpitalu dla Dzieci. Ciągle poszerzam swoją wiedzę poprzez uczestnictwo w konferencjach i szkoleniach. Ostatnio byłam prelegentem na sympozjum na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie dotyczącym autodestrukcyjnych zachowań żywieniowych ludzi młodych.

 

Specjalizuje się w leczeniu żywieniowym pacjentów z zaburzeniami odżywiania, neofobią, wybiórczością żywieniową, nadwagą, otyłością, chorobami tarczycy, jelit i cukrzycą.

Prowadzę konsultacje dietetyczne/ psychodietetyczne dla osób dorosłych, młodzieży i dzieci.
Jadłospisy dostosowuje do stylu życia pacjentów i ich upodobań kulinarnych.

Uważam, że kluczem do sukcesu jest zmiana nawyków żywieniowych nie na tydzień, czy miesiąc ale na stałe. Wiem, jak ważna jest współpraca dietetyka z pacjentem, dlatego staram się, aby była ona jak najbardziej efektywna.
Zapraszam do współpracy 🙂
Umów się na konsultacje

Specjalizacja: cukrzyca, hashimoto, otyłość,nadwaga, zespół metaboliczny, zaburzenia odżywiania

Wykształcenie: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie , Studia magisterskie dzienne, kierunek Dietetyka Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej w Warszawie , Studia podyplomowe, kierunek Psychodietetyka Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach, Studia licencjackie dzienne; kierunek Dietetyka Uczestnictwo w konferencjach m.in.: „Jak emocje wpływają na żywienie. Najnowsze trendy w psychodietetyce stosowanej” Interdyscyplinarna konferencja Zaburzeń Odżywiania się w Warszawie: certyfikat „Otyłość - Problem interdyscyplinarny” W Krakowie „Wybrane aspekty w poradnictwie dietetycznym”: Ogólnopolskie Centrum Dietetyki Instytutu Żywności i Żywienia

Dodatkowo: • Prelegent na Narodowym Kongresie Dietetycznym w Warszawie, temat żywienie osób z zaburzeniami odżywiania, Warszawa 2015 • Kurs Dietetyki i Suplementacji sportowej: Akademia Wychowania Fizycznego w Katowicach: certyfikat